Dac One

www.MGP-ProjectS.com

 

Indledning

Efter den første færdiggørelse af Amp One, blev jeg hurtigt enig med mig selv om, at lave flere produkter i samme stil og design som Amp One, som på daværende tidspunkt fungerede som effektforstærker for min PC. I dette setup manglede jeg flere tilslutningsmuligheder, bl.a. tilslutningsmulighed for min Yamaha KX-930 kassettebåndoptager samt en DAC, som kunne kobles til PC'ens S/PDIF udgang, og på den måde slippe for PC'ens ringe DAC's. Jeg besluttede derfor at lave en to produkter; En DAC, DacOne, baseret på BB PCM1702 samt en kontrolforstærker, PreOne.

Mine første tanker og idéer til DacOne gik i retning af et design baseret på en "standard" digitalreceiver (CS8412), et digitalfilter (NPC5843), fire D/A (PCM1702), to I/V (OPA627) og ti analoge filtre og buffere (OPA2134). Digitalfiltret blev senere ændret til en HDCD-filterkreds fra Pacific Microsonics. Et Detaildiagram over DAC'en blev lavet ud fra ovenstående, og PCM1702'erne blev indkøbt.

I mit research arbejde i forbindelse med dette projekt, stødte jeg på SDS Audio Labs' Tube DAC, som lød meget interessant. Eneste aktive komponent i analogdelen er et rør, der virker som I/V konverter, filter og udgangsbuffer!

Et andet interessant DAC projekt jeg stødte på, var diyhifi.dk's "Byg selv DAC" med Single Ended klasse A udgangstrin. Meget enkelt trin med mange positive tilbagemeldinger. Desværre er siden lukket, men heldigvis er DAC projektet stadig tilgængeligt på http://diyhifi.230v.dk.

På trods af alle idéer og hensigter, har det ikke været mulig for mig at fremstille 2-lags print, og det vil ikke give et godt resultat at lave projektet på enkelt lags hulprint! Det har desværre resulteret i, at planerne om DacOne er sat på standby. Ærgerligt at 1702'erne skal ligge at samle støv...

 

 

www.MGP-ProjectS.com

© 2003, 2004 MGP ProjectS